Социалният дом в Гоце Делчев стана на пет години

Снимка: Infomreja.bg

Днес се навършват пет години от откриването на Центъра за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Гоце Делчев. По този повод в сградата на Центъра се състоя тържество, уважено от заместник – кмета на община Гоце Делчев – Саид Иброш, управители на  социални заведения и учреждения в града, гости от  Разлог и село Горно Драглище, граждани.

Тържеството беше открито от управителката на социалното заведение Димитрия Папалезова. Тя изрази задоволството на целия колектив от добрите условия за работа. Центърът е настанен в обновена сграда, която преди две години по проект „Красива България“ беше снабдена  с голяма дневна, терапевтичен кабинет и асансьор.

В словото си Димитрия  Папалезова благодари на кмета на общината – Владимир Москов, на дирекция „Социално подпомагане“, на спонсорите и на всички, които по един или друг начин подпомагат социалното заведение, на  колегите си.

„Нашата цел е потребителите да се чувстват значими в този труден за тях живот. Затова се грижим индивидуално за тях и в работата си  прилагаме най-добрите практики. Наградата ни са усмивките на тези хора“, каза госпожа Папалезова.

Потребителите, подпомагани от работещите в Центъра, изнесоха програма, която включваше песни, стихчета, танц с ленти, хоро.

Поздравителен адрес към колектива поднесе директорът на ДГ „Снежанка“, която е в постоянно партньорство с Центъра,  - Лъчезар Карталов. Голяма група деца от същата градина доставиха удоволствие на всички присъстващи с песни, танци и рецитал за доброто в живота.

И както си е по традиция, накрая всички се събраха около голяма празнична торта.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK