Съдят таксиметров шофьор от Сандански. Бил сводник

Снимка: Infomreja.bg

Районна прокуратура – Сандански внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В. Георгиев, А. Стефанова и Г. Димитров за свождане с користна цел към блудствени действия и съвкупление.

Обвиняемият Георгиев, по прякор Вальо Дрельо, живеел в Сандански. През последните години се занимавал със свождане на различни лица към проституция. Преди това той работел като таксиметров шофьор и уговарял с бившите си колеги условия за „сътрудничество“, свързани с получаване на възнаграждение за осигурени клиенти, търсещи сексуални услуги срещу заплащане.

На 04.02. тази година в таксиметровия автомобил, управляван от обвиняемия Димитров, се качили двама гръцки граждани, които се поинтересували от шофьора дали могат да намерят проститутки. Той ги свързал с обвиняемия Георгиев и при участие на А. Стефанова била постигната договорка да се видят до хотел „А.“ в града. Веднага след това обвиняемата се обадила на свидетелката Р.Щ., като й съобщила, че има клиенти и ако иска може да дойде с нея.

Двете жени се срещнали с гръцките граждани пред хотела, след което се качили в стая на четвърти етаж.

Около 19:40 ч. служители в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Благоевград и РУП-Сандански извършили проверка в хотелската стая и оглед на местопроизшествието.

От събраните по делото доказателства се установява, че обвиняемият Димитров умишлено е улеснил Георгиев и Стефанова в извършване на престъплението – водел първоначални разговори с гръцките граждани, осъществил контакт, давал разяснения и съвети. За тази помощ той трябвало да получи договореното с Георгиев възнаграждение.

Тримата обвиняеми действали задружно, като всеки допринасял за изпълнението на престъплението.

Обвиняемият Георгиев, след първоначално задържане под стража в периода от 07.02.2017 г. до 01.08.2017 г., понастоящем е с мярка за неотклонение „домашен арест“.

Предстои насрочване на делото от съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn