4 часа гасиха огромен пожар в кооперация в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Тази нощ около 2.30 ч. е избухнал пожар в триетажна кооперация в Благоевград.

Сградата се намира на на ъгъла на улиците „Полковник Дрангов” и „Ел тепе”. Заради гасенето на огромния пожар улиците „Полковник Дрангов” и „Ташко Малев” са отцепени.

Огънят бил толкова силен, че четири екипа на пожарна безопастност гасили до 6.15 ч.

За щастие няма пострадали. Само един от собствениците на жилище в кооперацията е бил отведен до МБАЛ-Благоевград, заради повишено кръвно налягане.

Първият сигнал за инцидента идва от полицейски патрул, намиращ се на бул. „Джеймс Баучер”. Полицаите забелязват облака дим, който се издига от горящата сграда. Служителите на реда отиват на място заедно с първия пожарен екип и будят обитателите на кооперацията.

Щетите от огромния пожар са основно върху покрива.

Покривната конструкция с площ от 250-300 кв. м. е напълно унищожена. Заради продължителното гасене и огромното количество вода, използвано да потуши огъня, са наводнени жилищата на третия етаж.

Отломки са падали върху паркираните по тротоара автомобили.

На тавана на кооперацията е имало дърводелска работилница, която е напълно изгоряла, но нанесените щети тепърва ще бъдат установявани.

Чували се и гърмежи, които били предизвикани от запалили се бидони с ракия, които били на тавана също.

Гасенето на пожара е било затруднено от асфалтирането на щранговете за вода по ул. „Полковник Дрангов”. Огнеборците къртили с щанги асфалта, положен при последния ремонт, за да достигнат до шахтите с вода.

Според тях причините за огъня са от запалил се комин или от втория етаж.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK