Мъж от Слащен с глоба от 2 000 лв. Подал фалшив сигнал за пияни гранични полицаи

Снимка: Infomreja.bg

Съдът в Гоце Делчев на свое заседание преди дни потвърди наложената глоба от 2 000 лева от началника на РУ на МВР в Гоце Делчев на 39-годишния Мустафа Мехмед Мазгалджи от сатовчанското село Слащен.

Мъжът е подал фалшив сигнал на тел. 112, че работещи на временен ГКПП пункт-Вълкосел, гранични полицаи били мъртво пияни. Мустафа ги снимал с камерата на телефона си как три часа в нетрезво състояние изпълняват служебните си задължения.

Производството в Районен съд-Гоце Делчев, бе образувано по жалба, подадена от Мустафа Мехмед Мазгалджиот против наложеното му наказателно постановление под № 366 от 01.06.2017 г. от началника на РУ на МВР - Гоце Делчев. Мазгалджи настоява съдът да отмени наказателното постановление в едно с наложената му глоба от 2 000 лева.

Наказателното постановление на Мустафа е наложено за това, че около 01:05 часа на 29.04.2017 г. във Вълкосел на организиран ГКПП от гранична полиция е подал невярно и заблуждаващо съобщение на спешен номер 112. Казал, че служители на гранична полиция, които са работели в същия момент са били пияни и той лично от три часа ги наблюдавал и снимал.

За проверка на сигнала още същата нощ са били вдигнати на крак проверяващи, била е назначена комисия, която е установила неговата несъстоятелност. Посредством проба с дрегер, извършена на полицейските служители Х. И. и Н. Т. е установено, че по времето, когато са осъществявали служебните си задължения на 29.04.2017 г., са били в трезно състояние. Дрегерът е отчел резултат 0 и той е бил показан на жалбоподателя за запознаване.

Актът на Мустафа Мазгалджи, който е зет на един от крупните бизнесмени в Слащен, е бил съставен в негово присъствие като той е отказал да го подпише и да получи препис от него.

Въз основа на съставения Акт за установено административно нарушение е издадено наказателно постановелние № 366 от 01.06.2017 г., с което на основание чл. 38, ал. 1 е наложена глоба в размер на 2000 лв. на Мустафа Мазгалджи от Слащен.
В съдебните заседания са разпитани актосъставителят Р. Д. и всички свидетели, които са участвали в проверката на служителите на гранична полиция. Установено е било още, че 39-годишният Мазгалджи е подал  фалшивия сигнал целенасочено и умишлено.

В тази връзка Районен съд–Гоце Делчев, потвърди наказателното постановление срещу Мустафа на началника на РУ на МВР – Гоце Делчев като законосъобразно.
Решението може да се обжалва от страните пред Административен съд-Благоевград, с касационна жалба в 14-дневен срок от получаване на съобщението за постановяването му.

 

КОМЕНТАРИ

Kazanova16:56 - 25.08.2018
Sluchaqt e savsem razlichen no fastaka ne beshe vinoven
Въведете име...17:30 - 09.11.2017
Ти пък от къде толкова Ум , та да разбереш , че аз не изказвам мнение а констатирам просташките и злобарски коментари на някои завистници, на които мнението им служи само за тяхно утешение.
до долната16:09 - 09.11.2017
ЛЕ ЛЕ този Ум от къде го извади, да ти завиди човек.И какво разбрахме от Твоето мнение......или си гредаше дупката.....
Въведете име...15:42 - 09.11.2017
По точно Вие ,които чакате постоянно да прочете нещо и да почнете да оплювате сте САМОЗАБРАВЕНИ И ЗЛОБАРИ !! Умирате за такива глупости - е да къде другате може да изкажете безполезното си мнение ! Мнението...е като дупка на задника: има го при всеки ,но не трябва да го показвате на всички.

FACEBOOK