Мъж от село Мърводол с наложено ефективно наказание за незаконно отнемане на чужд автомобил

Снимка: Infomreja.bg

Петнадесет месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от четиридесет и два месеца е наказанието, наложено на В. Стойков от с. Мърводол, общ. Невестино, за извършено от него престъпление.

На 25. октомври 2017 г., в дома на подсъдимия в с. Мърводол, общ. Невестино, му гостувал неговият приятел - Е.А. Мъжът пристигнал с лек автомобил „Субару“, като го паркирал на улицата, а ключа от него оставил в кухнята. Двамата седнали да се почерпят с алкохол по повод раждането на внуче и докъм един часа през нощта изпили бутилка ракия.

Когато гостенинът излязъл до тоалетната, Стойков решил да се повози с чуждия автомобил. Той взел ключа, качил се в колата и отпътувал. Първоначално шофирал из селото, след което се насочил към с. Невестино в посока гр. Дупница.

По пътя загубил контрол над МПС-то и катастрофирал. Автомобилът излязъл от пътното платно и се забил с предната си част в канавката отляво на пътя, при което последвала повреда на превозното средство. Неустановено лице подало сигнал на тел. 112 за възникналото ПТП.

Междувременно и собственикът на автомобила заявил в полицията за незаконно отнемане на колата му. Пристигналите на място служители на „Пътна полиция“ при ОДМВР – гр. Кюстендил извършили проверка на Стойков за употреба на алкохол с техническо средство, като индикаторната скала на уреда отчела 2.28 промила.

В хода на воденото бързо производство срещу Стойков са били установени повреди на МПС на стойност 2200 лева.

В съдебно заседание е било сключено споразумение между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия, който се е признал за виновен за извършеното от него престъпление.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK