Мъж от Хвостяне падна от тераса, в селото събират пари за лечението му

МБАЛ "Иван Скендеров", снимка: infomreja.bg, архив

В гърменското село Хвостяне стартира спешна акция за набиране на средства за лечението на 55-годишния Али Хорозов, който пострада, след като падна от терасата на дома си.

Нелепият инцидент е станал в неделя, когато мъжът се прибрал почерпен от сватбено тържество.

Състоянието на Хорозов, който е от ромски произход, е критично. Той е настанен в болницата в Гоце Делчев съ с счупени гръдни прешлени и ребра. Налага се незабавното му транспортиране в столична клиника за операция, която обаче засега се отлага, тъй като Али Хорозов е безработен, не е здравно осигурен и няма пари за лечението си.

Медиците от МБАЛ „Иван Скендеров“ не дават оптимистични прогнози за живота на 55-годишния мъж. „Добре, че първо е паднал върху покрива на паркираната под терасата кола, а не направо на земята, иначе е щял да загине на място“, коментират съседи на пострадалия, които са сред инициаторите за събиране на средства за неотложната операция.

Али Хорозов има 6 деца, повечето от които са семейни. В неделя цялата рода била на сватба, където порядъчно си пийнал и Али. Като се прибрал вкъщи, той излязъл на терасата, която била без парапет, изгубил равновесие и полетял към земята по очи. Паднал първо върху автомобил, след което се свлякъл на улицата.

„Трагедията в семейството е голяма. Надявам се цялото село да помогне за операцията му. Молим се да стане чудо и да оцелее“, коментира кметът на селото Сейхан Ахмедов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK