Осъдиха бившия шеф на прокуратурата в Кнежа за длъжностно престъпление

Снимка: Infomreja.bg, архив

Красимир Кирилов е осъден на една година условно с 3-годишен изпитателен срок

Бившият ръководител на Районната прокуратура в Кнежа Красимир Кирилов е осъден на една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок по обвинение на Специализираната прокуратура за длъжностно престъпление.

Той бе привлечен към наказателна отговорност за това, че от 6 април 2015 г. до 22 декември 2015 г., в условията на продължавано престъпление, в качеството му на длъжностно лице, нарушил служебните си задължения: с 2 постановления разпоредил връщането на два багера-товарача "KOMATSU" на лица, които не са техни собственици. С това той набавил за тях облага в размер на 119 750,55 лева.

Единият от багерите е бил предаден на неправоимащо лице при липса на доказателства за собственост и при наличие на депозирана в Районната прокуратура молба от реалния й собственик – лизингово дружество, за връщане на машината. Молбата на лизингодателя била оставена без разглеждане, той дори не бил и уведомен за произнасянето на прокурора.

След договорка с прокурора претендиращото без правно основание лице получило на ръка постановлението за връщане, подписано от Красимир Кирилов, а с това и владението върху багера.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK