Мъж от Хотово е изправен пред съда, заплашил брат и сестра си с убийство

Снимка: Infomreja.bg

Окръжната прокуратура в Сандански е внесла за разглеждане обвинителен акт срещу Б.Г. за отправена от него заплаха за убийство спрямо брат и сестра си.

Обвиняемият Г. е осъждан многократно за престъпление против личността на гражданите. Той бил в конфликт с живущи в съседство брат и сестра – Ж.С. и В.С., в с. Хотово, община Сандански. Повод за това станало отглеждане на животни, като Г. многократно отправял молби за преместването им поради лошата миризма, които били игнорирани.

Вечерта на 07.04.2018 г. обвиняемият пил алкохол и решил да потърси сметка от брата и сестра си. Той прескочил портата на двора на къщата им и започнал да събаря всичко, което виждал пред себе си. Викал и разрупил навеса, където се отглеждали животните. Докато обикалял в чуждия двор, намерил нож и го взел.

Ж.С.и В.С. чули шума и излезли на двора, където видели Г., размахващ нож. Той ги заплашил с думи: „Ще ви избия. Ще ви заколя. Ще ви убия. Ще ви подпаля, боклуци“. Те знаели, че Б.Г. е много агресивен и конфликтен и изпитали основателен страх, че е способен да изпълни заканите си. Бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112, след което на място пристигнали служители на РУ гр. Сандански.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk