Наложиха наказание на наркопласьор от Мездра

Снимка: Infomreja.bg

С определение на съда му е наложено наказание от 1 година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок

С наложено наказание приключи делото срещу 23-годишния М.П., привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Враца, за държане на наркотични вещества с цел разпространение - престъпление по чл. 354а, ал. 1, пр. 4 от НК.

По досъдебното производство са били събрани доказателства за това, че на 10.06.2021 г., в дома си на ул. „Александър Стамболийски“ в гр. Мездра и в себе си, М.П. незаконно държал различни видове синтетични канабиноиди и химични аналози на синтетични канабиноиди.

Веществата – предметът на извършеното от подсъдимия престъпно деяние, са класифицирани като наркотични. Те са с висока степен на риска за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях и са забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина.

Общото количество на дрогата, държана от М.П. с цел разпространение, е 168,07 грама, чиято стойност възлиза на 3 257,19 лева.

Подсъдимият се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура – Враца. С определение на съда му е наложено наказание от 1 година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK