Не секта, а дизайнерска дрога увредила момчето, което преби медицинска сестра и се самоуби

Снимка: offnews

Ново поколение наркотици най-вероятно стои в основата на промяната в поведението на момчето, което преби медицинска сестра в Пирогов, избяга от болницата и след това се самоуби. 

Това заяви Димитър Карагегов от Българското либертарианско общество пред бТВ.

Вчера бащата на 18-годишния Калоян Милев допусна, че синът му е започнал да се държи неадекватно заради влиянието на секта. Така той обясни, че детето му спряло да тренира бокс, да се вижда с приятелката си и това че започнал да говори за демони, дяволи и че на небето го очаква златна каляска.

Според Карагегов обаче това е малко вероятно докато през последната година у нас е навлязла масово т. нар. дизайнерска дрога.

"Става дума за ново поколение наркотици, които заливат пазара в целия свят. Те са легални, по-евтини и много достъпни. Идват от лаборатории в Китай и през седмица-две идва нов продукт, който не може да бъде хванат при медицински изследвания", заяви специалистът.

Според него изследванията на младежа са установили само наличие на канабис, защото употребата на тревата може да бъде засечена дълго време след употребата ѝ.

"За подобно поведение със сигурност не е виновен канабисът. Подобно пагубно влияние върху психиката оказва флаката, която уврежда фатално", каза Карагегов.

Според него на пазара у нас се предлагал масово много опасен синтетичен канабис. Белият прах се разтварял във вода и с него се обработвали цигари с чай. Влиянието му обаче нямало нищо общо с тази на растението - водела до маниакално поведение и тежки увреждания.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK