Пребиха 92-годишен мъж в Шуменско за 20 лв.

Снимки: Прокуратура

Привлечени към наказателна отговорност за грабеж са три лица

Административният ръководител на Окръжна прокуратура-Шумен Маргарита Георгиева посети пострадали от грабеж възрастни хора в село Велино, който бе разкрит за часове. Нападението, по което ОП-Шумен провежда досъдебно производство, е извършено на 13.01.2021 г. На място бе и директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим.

Малко преди 3 ч през нощта извършителите разбили вратите на къща, в която живеели трудноподвижна жена на 92 г. и мъж на 61 г., който се грижил за нея. Те започнали да удрят мъжа, искайки му пари. След това отишли в стаята, в която лежала жената, нанесли й удари по лицето и поискали всичките й пари. Извършителите си тръгнали от къщата с намерени 20 лв. и кутия цигари.

Сигналът за извършеното престъпление е бил подаден в ОДМВР-Шумен в 03.45 часа от близки на пострадалите.

В резултат на бързите действия на криминалистите от МВР-Шумен и прокуратурата престъплението е разкрито още в обедните часове на същия ден. „Двама от извършителите, за които има доказателства, че са извършили деянието, са действали в условията на опасен рецидив”, обясни окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Привлечени към наказателна отговорност за грабеж са три лица. С прокурорско постановление те са задържани за 72 часа до завеждането им в съда.

Окръжна прокуратура-Шумен ще направи искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и за тримата обвиняеми, тъй като има данни, че същите могат да извършат и други престъпления и да се укрият.

Борбата с битовата престъпност е приоритет в работата на Окръжна прокуратура – Шумен, особено по отношение на тежките посегателства срещу възрастни хора, в това число и живеещите в малките населени места, припомнят от прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK