Трима каналджии са задържани, оставили 35 мигранти в гора

Снимка: Infomreja.bg

По двата случая са образувани досъдебни производства

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната миграция, около 3.30 часа на 21 октомври, в с. Нови хан, служители на РУ-Елин Пелин, спрели лек автомобил „Крайслер Вояджър“, непосредствено след като от него били свалени и оставени в гориста местност 35 чужди граждани.

21-годишният водач, криминално проявен и осъждан от Свиленград, бил задържан за срок до 24 часа, а на автомобила- извършен оглед. От извършената проверка се установило, че мъжете в групата са без документи за самоличност и без предишни регистрации в Р България. Самоопределилите се като афганистанци мъже били отведени в районното управление, където работата с тях продължили служители от група „Миграция“ към областната дирекция.

Минути след 19 часа същия ден, в района на 14 км на автомагистрала „Хемус“, от автопатрул на група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ при ОДМВР-София са задържани двама мъже от Видин и намиращите се в управлявания от единия от тях лек автомобил „Ауди А6“ седмина нелегално пребиваващи чужденци. Трима от чужденците са определили като граждани на Ирак, останалите четирима- на Сирия.

По двата случая са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 281, ал.2 от НК под наблюдението на районната прокуратура в Елин Пелин. След приключване на процесуално-следствените действия тримата задържани са привлечени в качеството на обвиняеми. На водача от Свиленград е наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“, на останалите двама- „подписка“, съобщават от МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK