Има случаи на коронавирус в детска градина в столичния квартал „Дружба“

Снимка: Infomreja.bg

Повечето случаи за радост са или леки, или без симптоми

Ясно е за съжаление, че София е градът с най-много новозаразени почти всеки ден, включително и днес 28 от общо 112 души. Специалистите казват, че заразяването е от дифузен тип и не може да се локализира. Трябва по-строг контрол и да разчитаме на дисциплината на всеки от нас.

Повечето случаи за радост са или леки, или без симптоми, което позволява болниците в София да се справят с тежките случаи, каза кметът Йорданка Фандъкова.

Тя съобщи още, че има случаи на коронавирус в 185-та детска градина в столичния квартал „Дружба“. Заразени са майки и деца. Веднага започнахме тестове и няма положителни проби засега сред персонала, уточни кметът. Тя добави, че тестовете ще продължат и в понеделник. Директорката е уведомила родителите. Градината утре ще бъде затворена, каза още Фандъкова.

Целта на мерките е да може системата ни на здравеопазването да издържи, лекарите и персоналът да могат да се справят и да се опазят. Това е основната цел. Втора основна цел е да не се разпространява толкова много заразата и в същото време животът в града да продължава нормално, добави Фандъкова. Мисля, че носен

ето на маски не пречи на никого да си върши работата, да се разхожда и дори да посещава културни и спортни мероприятия, добави тя. Столичният кмет отбеляза, че протоколи се издават и на хора, които не носят маските правилно. Проверените лица са над 850, които са и предупредени устно в периода 23-26 юни. Разчитам, че в София живеят интелигентни и отговорни хора, подчерта кметът.

Притеснена съм от събирането на много хора на едно място в затворени пространства, каквито са и дискотеките. Столична община не е съгласувала провеждането на такива балове, но факт е, че заповедта на министъра позволява 50% от капацитета на заведенията да са заети. Разбирам желанието на младите хора, че искат да се забавляват, но разчитам на това, че те си дават сметка , че е опасно и за тях, повече и за техните близки, допълни още Фандъкова. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK