Йорданка Фандъкова спечели четвърти мандат

Снимка: БГНЕС

Кандидатът на ГЕРБ спечели четвърти мандат

Йорданка Фандъкова е новият стар кмет на София. Кандидатът на ГЕРБ спечели четвърти мандат срещу независимия кандидат, подкрепен от БСП, Мая Манолова. Това показват екзитпол резултатите.

Фандъкова получи 53.5% на втория тур на местните избори, докато 44% от софиянците, упражнили правото на си на глас на балотажа, подкрепиха Манолова. Избирателната активност беше 46.6%. Според екзитпола на Алфа Рисърч.

Според екзитпола на "Галъп интернешънъл" Йорданка Фандъкова печели 50,9%, а Манолова - 42,7%.6,4% са гласували с не подкряпям никого.

По време на първия тур Фандъкова получи подкрепата на 36,42% от избирателите, а нейният опонент Мая Манолова - 27,73%. Също на първи тур в общинския съвет в София местна коалиция ГЕРБ-СДС води с 32,70%, след тях с 18,02% се нарежда листата на БСП, следвани от "Демократичнна България - обединение" (ДА България, ДСБ, Зелено движение) с 14,51% и листата на Борис Бонев с 10,63%.

При разбивка на вота на втория тур данните на "Алфа Рисърч" показват, че 5% от избирателите на Ангел Джамбазки са гласували за Фандъкова, а 4 на сто за Манолова. 8% от тези, които са гласували за Борислав Игнатов на първи тур, са подкрепили Фандъкова, а 6% - Манолова. Интересно е, че 10% от гласувалите за Борис Бонев на първи тур са подкрепили Манолова на балотажа, а 5% са гласували за настоящия столичен кмет./ news.bg

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK