12 различни мъже като визия, характер и възраст се включиха в кампанията „12 мъже за каузата за Анастасия"

Снимка: личен архив

12 различни мъже като визия, характер и възраст се включиха в кампанията „12 мъже за каузата за Анастасия”.

"Когато започнахме кампанията не бяхме подготвени, че ще ни бъде толкова трудно да изберем само 12 кандидати. Истината е, че на идеята откликнаха страхотно много прекрасни момчета и ни се наложи доста да поработим, за да селектираме най-добрите 12.

За мен и за Ивет Славчова( фотограф) много по-важно беше не само да имаме едно красиво лице и добре сложено тяло. Характерът и отношението към каузата беше решаващо. Запознахме се с момчета, които имат своята лична история свързана с коварната болест, с която се бори и Анастасия", каза за ИНФОМРЕЖА Елеонора Василева - инициатор на кампанията.

По думите й презентацията на календара ще бъде в средата на месе ноември.

Личнта си история по отношение на каузата сподели един от участниците Васил Петков:

Здравейте, приятели!
Започвам този пост не случайно по този начин.
Става въпрос за една кауза, за стойността на един живот, а живота е нещо несъизмеримо в каквато и да било цена. Особено, когато става въпрос за цената на животът на една майка - Анастасия.

Участвам в проекта „12 мъже в каузата за Анастасия“ към благотворителната кампания DMS ANASTASIA на номер 17 777 в който ще бъде заснет годишен календар с участието на 12 мъже в изразяване подкрепа и вдъхване на сила и кураж към една силна майка, защото всяка една майка е такава. Анастасия Арикова е на 32 год., от гр. Сливница. През 2015 година заболява от остра бифенотипна левкемия с Филаделфийска хромозома.

Също като нея преди около 11 години и моята майка, на която дължа всичко бе болна от различен тип на коварната болест, но Слава Богу съумя да остане силна и да спечели битката. За жалост Анастасия няма този късмет и след първата до момента обнадеждаваща трансплантация и терапия в началото на 2017г. се установява рецидив. За лечението й ще бъде необходима голяма сума пари, но в никакъв случай не и непосилна за нас!

Затова искам да апелирам към всички нас обикновените хора, които не сме доволни от живота заради моментното си състояние и заради ежедневните си дразнения – представете си, че живеете с идеята как днешният ден може би е последният и как днешните мили думи обменени с любимите ви хора може би са окончателните, защото тя и близките и го осъзават.

А сега се събудете и осмислете, колко сме щастливи, заради това че имаме радостта да сме здрави и да разполагаме с живота си и осъзнайте, колко много сме длъжни всички ние да помогнем на хората, които копнеят да имат това щастие отново!Никой не е застрахован и не знае, кога животът му ще му предостави предизвикателството да стане по-труден, за да го принуди да бъде по-силен и тогава ние – останалите хора сме длъжни по природа да бъдем единни и да си даваме рамо.

Целта е календара да бъде заснет и отпечатан за продан, като събраните средства ще бъдат дарени в полза на Анастасия.

Развитието на проекта, неговото откриване и информация за него може да следите на страницата във фейсбук "12 мъже за каузата за Анастасия“

 

 

КОМЕНТАРИ

Валери Тодоров11:09 - 24.10.2018
Хубаво начинание, но дано някой фотограф не търси публичност за популизиране на себе си и изгода за в бъдеще.....
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK