Петима в ареста за продажба на наркотици около училища в Бургаско

Снимка: Infomreja.bg, архив

Те са задържани при едноседмична спецоперация

Петима души са задържани в резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения.

Иззети са различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са 2 бързи производства и 2 преписки. Спрямо петте лица са повдигнати обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерния случай е от 18.11. т.г., когато около 23.30 ч. в с. Тънково, служители от Районно управление – Несебър спрели за полицейска проверка лек автомобил «БМВ 750», с бургаска регистрация, управляван от 24-годишен бургазлия, с който се придвижвали още двама младежи от с. Равда / на 18 и 23 години/.

В 23-годишния при извършения личен обиск са открити и иззети марихуана и електронна везна. Младежът е задържан за срок от 24 часа. Извършено е претърсване в дома му, разположен на ул. «Вардар», като са намерении и иззети: суха тревна маса с общо тегло около 68 грама /марихуана/ и бяло прахообразно вещество /кокаин/. По случая е образувано бързо производство.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо осем случая. Водачите са на възраст от 19 до 37 години, сред тях има и една жена. Трима от водачите / на 21, 31 и 35 години/ са шофирали след употреба на канабис, двама - след употреба на метамфетамин, двама водачи – на 23 и 37 години, след употреба на амфетамин и метамфетамин, и един водач – на 27 години от Обзор, след употреба на метадон.

Водачката, установена да шофира след употреба на наркотици, е на 19 години и е от с. Дебелт. Тя управлявала лек автомобил „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, като е забелязана около 16.30 ч. на 17.11. т.г. от служители на Пето Районно управление – Бургас да отнема предимството на пешеходец в района на кръстовището на улиците „Ангел Димитров” и „Баба Тонка” в кв. „Сарафово”.

Жената е тествана за употреба на алкохол и наркотици / втората проба е била положителна за употреба на метамфетамин/. 19-годишната водачка отказала да даде кръв за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа.

В други два случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 1 269 нарушения на скоростта. От тях в 8 случая превишената скорост е над 50 км/ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 5 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/.

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 10 пешеходци, а един водач на автомобили са наказани за отнемане предимството на пешеходец.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK