С парад на домашните любимци ПМГ „Яне Сандански“ обедини учениците от Гоце Делчев

Снимки: ПМГ "Яне Сандански" и Първо ОУ - Гоце Делчев

Голяма група ученици от 6 „а“ клас на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев днес акивно се включи в парада на домашните любимци, който се проведе в ПМГ „Яне Сандански“.

Инициативата се провежда за първи път и организаторите целят тя да се превърне в основа за създаване на приятелски отношения между учениците от основните  училища в града, които с любов отглеждат домашните си любимци.

Така учениците от 6 „а“ клас на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий" се оказаха сред най-активните участници и с най-голям брой домашни любимци.

Христина Арнаудова, Кристияна Владимирова и Теодора Касареева дефилираха в двора на гимназията със своите домашни приятели - куче, порода немски шпиц. Николай Витанов и Кристиана Янева се представиха с аквариум с рибки, а Максим Пръков участва в парада с пернатата си любимка, рибката Мерида.

По изключително атрактивен начин Наил Халилов пък представи хамстера си Стюард, който привлече любопитството и на учителите.

Двете костенурки Лео и Ейприл, представени от Антъни Атанасов и Александър Делигьозов, също бяха сред най-харесаните домашни любимци на парада, който днес се проведе в ПМГ “Яне Сандански“.

Парадът на домашните любимци, оргарганизиран  от ПМГ „Яне Сандански“, стартира още в 08:00 часа сутринта, като според регламента до 08:30 часа всички участващи в него животинки и техните собственици бяха надлежно регистрирани. За участието им в парада домашните любимци бяха разделени на няколко категории:

1. Кучета и котки;

2. Риби и земноводни;

3. Птици.

За двете категории - птици и риби, организаторите бяха подготвили две училищни стаи, а кучетата и котките дефилираха в училищния двор.

На 24. май организаторите на Парада на домашните любимци от ПМГ „Яне Сандански“ ще оповестят наградата за първото място в отборното класиране, която ще бъде присъдена на класа с най-голям брой участници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK