Съдят изнасилвач, блудствал с жена пред погледа на внучето ѝ

Снимка: Infomreja.bg

Уважено е било искането на Районната прокуратура в Омуртаг да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда „Задържане под стража“ на Енвер Х. 29-годишният мъж бил привлечен като обвиняем за изнасилване и блудство с жена и задържан за срок до 72 часа от прокуратурата до произнасянето на съда по отношение мярката му за неотклонение.

На 24. ноември Енвер, който помагал в стопанството на семейство от Омуртаг и живеел в дома им, изнасилил жената в отсъствието на съпруга й чрез употреба на сила и заплашване. След това извършил и блудствени действия с нея.

Жената приспивала 3-годишния си внук в съседна стая. Енвер влязъл, заплашил нея и спящото дете със сгъваем нож и извършил двете престъпления. Насилената жена изпратила съобщение до дъщеря си, която живеела в Германия, и съобщила, че е заплашена с нож от Енвер. Дъщеря й веднага се обадила на баба си, която живеела в къща в същия двор. Роднините на жертвата пристигнали и през прозореца заплашената и насилена жена предала внука си от страх да не бъде наранен.

Насилникът избягал, но на сутринта бил открит в конюшня наблизо от близките на жената, които му нанесли побой. Намесата на полицията предотвратила саморазправата с него.

Обвиняемият е осъждан. 

Определението на Районния съд в Омуртаг, с което е била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо насилника, подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK