МВР застана зад служителите си, охранявали АМ "Струма" и Е-79

Снимка: Infomreja.bg

Изявление на главния секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов

Във връзка със зачестилите през последните дни случаи на провокации, груби обиди и агресия от страна на протестиращи граждани срещу полицейски служители, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов заявява:

Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир във всички райони на страната, в които малки групи граждани се опитват незаконно да блокират пътища и да възпрепятстват свободното придвижване на всички останали български граждани. И на пътя, който свързва Стара Загора с магистрала „Тракия“, и на магистрала „Марица“, и на магистрала „Струма“ и пътя за Гърция в районите на Благоевград и Кресна, наши колеги бяха обект на безпрецедентна агресия по време на нерегламентирани протестни мероприятия. Български полицаи бяха обиждани по най-циничен и вулгарен начин от лица, които претендират, че протестират в защита на демократични ценности и граждански права.

Искам да уверя колегите, че нито един случай, при който, по силата на служебното им положение, те са били принудени да търпят агресията и обидите на тези лица, няма да бъде оставен без разследване на действията на провокаторите. След събиране, обективиране и документиране на доказателствените материали, те ще бъдат изпратени на съответните прокуратури за произнасяне относно грубите закононарушения, извършени от тези лица.

Уверявам Ви, че професионалното ръководство на МВР няма да допусне провокацията, обидите и агресията спрямо български полицаи да останат ненаказани съгласно разпоредбите на българските закони.

В заключение, изказвам личната си благодарност на всички полицаи за самообладанието и отговорността, с които изпълняват своите конституционни задължения по запазване и гарантиране на гражданския мир в страната. Благодаря им и за това, че с цената на лишения за техните собствени семейства, те не позволяват български граждани да се изправят едни срещу други.

ИНФОМРЕЖА припомня, че след блокадата на Е-79 при гражданинът Николай Кутанов заяви, че е ударен от полицай и заплашен от друг, след като по-рано през деня Кутанов, при блокада на пътя при Бараково, зададе въпроси на полицай, сред които "Ти би ли умрял за България?".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK