МВР: Росен Ангелов той е хитър, лукав, прикрит, със завишено самочувствие

Снимка: МВР

„Няколкодневният денонощен труд даде резултат. По категоричен и несъмнен начин е доказан и разкрит случая с тежкото криминално престъпление в Нови Искър. Росен Ангелов е привлечен като обвиняем. Извършени са 16 огледа и претърсвания, назначени са 91 експертизи. Разпитани са 21 свидетели, някои от тях - пред съдия, и стотици разузнавателни беседи. Аутопсиите показват по няколко изстрела в телата и контролен изстрел в главите“, съобщи директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов на брифинг в Съдебната палата, в който участваха също – административният ръководител на СГП Емилия Русинова, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

"Няма никакво съмнение по отношение на авторството на деянието, той е действал сам", обяви още Борислав Сарафов. Това потвърждавал и ДНК-тестът.

56-годишният Росен Ангелов е привлечен задочно като обвиняем за убийството на повече от едно лице при условие на опасен рецидив и с умисъл – престъпление  по чл 116, вр. 115, съобщи Емилия Русинова, административният ръководител на СГП. Обвиняемият е имал интимна връзка с убитата от него Кети Кюхова, която е продължила около 6 месеца преди фаталната нощ. Росен Ангелов има три присъди, поясни Сарафов. Едната присъда е за кражба, втората – за изнасилване, третата присъда е за това, че в с. Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него, обявен е за общодържавно издирване от 8 септември 2009 година.

„Работим по много версии. Името на извършителя ни беше известно още след първите 24 часа, но интересите на самото разследването и задържането на лицето по някой път налагат името му да не бъде разкривано веднага. Не всички неща искаме да споделим, докато лицето не бъде установено, защото може да се застраши живота и на други лица. Направил е опити за заличаване на следите, включително и разместване на телата. Тази нощ действително е била къща на ужасите. Имаме доказателства за това, че е убил жертвите си една по една. Убил е Неделчо и Георги, след това бабата“, съобщи  Сарафов. По думите му междувременно Нанси и приятеля й са се качили на втория етаж и са се опитали да се скрият. „Претърсил е всяко едно помещение и е убил всички лица, находящи в тази къща“, допълни Сарафов.

Главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов допълни, че на намереното тефтерче е назначена експертиза. „Към момента името на Неделчо фигурира в него. За престоя на Росен в къщата не можем да твърдим колко е бил. Неделчо и Георги имат защитни наранявания. Това говори за опит на избиване на оръжието. Операцията ще продължи до момента, в който бъде задържан. Поискал съм да бъдат забранени ловните излети в района, в който тече операцията“, каза още Младен Маринов.

Мотивът на извършителя на убийството е личен и е свързан с интимни отношения и връзка с Кети Кюхова - тя е била убита първа, обяви главният секретар на МВР.

Според профила на Росен Ангелов той е хитър, лукав, прикрит, със завишено самочувствие, стреми се да се налага на околните. Ангелов е претенциозен, интригант, с високо ниво на интелигентност, бърза адаптация, упорит. Възприема и най-малката вероятност за неуспех като разстройваща. Извършителят е имал повече от 24 часа преднина до момента на откриването на телата, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов. Категорично не било вярно, че Ангелов е бил "изпуснат за малко" от униформените от къщата в Луково.

В района на операцията се съсредоточени достатъчно полицейски сили, които да се грижат както за издирването и задържането на извършителя, така и за сигурността на живеещите там, съобщи старши комисар Ивайло Иванов.

„Благодаря на целия екип от прокурори, разследващи полицаи, полицаи от специалните полицейски сили. Те положиха денонощен труд и не са се прибирали по домовете си от 2 януари почти до настоящия момент. Всички колеги вложиха душа и сърце, за да може това убийство да може да бъде както разкрито, така и доказано. Този огромен обем от процесуално-следствени действия доказва по несъмнен начин автора на деянието – Росен Ангелов“, каза още Борислав Сарафов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK