Два нови КПП в Сливен, шефът на ОДМВР осъществява ежедневен контрол

Снимки: ОДМВР-Сливен

Общият брой на пунктовете вече е 8

Директорът на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, осъществява ежедневен контрол за реда и режима при преминаване през контролно-пропускателните пунктове към и от град Сливен.

Контролните пунктове на входовете и изходите на областните градове са изградени във връзка с изпълнение на Заповед №РД 01-143/22.03.2020г. и Заповед №РД 01-153/25.03.2020г. на министъра на здравеопазването.

В изпълнение на мерките за справяне с разпространението на COVID-19 е мобилизиран целият наличен състав на областната дирекция. 45 служители на ден осъществяват контрола на пропускателните пунктове. За денонощие се проверяват 12500 автомобила на вход и изход. От тях 3% са върнати, след като не са представили необходимите документи, и основателна причина за напускане на града.

Увеличава се броят на гражданите, които се съобразяват с въведените мерки, представят необходимите документи и съдействат на органите на реда проверката да премине възможно най-експедитивно. Полицейските служители, на място на КПП, разполагат с декларации и оказват съдействие на гражданите при необходимост.

От днес е въведена промяна на местоположението на вече изградените контролно-пропускателни пункта, като са създадени нови два. Промяната е въз основа на съвместен анализ на ОДМВР-Сливен, Общинската и Областната  администрация, с което се цели оптимизиране на пропускателния режим.

На вход и изход в Сливен действат 8 контролно-пропускателни пункта:  

КПП  на бул. „Цар Симеон“, след кръстовището в посока Ямбол. За целта се затваря за движение улица „Индустриална“ – от бившия фуражен завод до кв. „Дебелата кория“.

КПП на бул. „Банско шосе”, до бензиностанция „Шел“.

КПП на бул. „Бургаско шосе”, до база „Петрол”

КПП на пътя за село Бяла, след бензиностанция „Лукойл”

КПП на „Ичеренско шосе”, след „Андреева чешма”

КПП на „Самуиловско шосе“, до Товарни превози

КПП на пътя за с. Чинтулово, преди ЖП прелеза  

КПП  на вход и изход в кв.”Надежда”

През пунктовете се пропуска преминаването на лица само в случаите на неотложност на пътуването. То трябва да бъде свързано с :

  1. Полагане на труд в областния център – за целта е нужно да бъде издадена служебна бележка от работодателя, която се носи постоянно или служебен документ /карта/. Необходимо е да се представи предварително попълнена по образец декларация, която можете да се намери на електронната страницата на МВР.Тя се предава на полицейските служители. Декларация не се попълва и не се предава в случаите, в които пътуването е към постоянния адрес, отразен в документа за самоличност.Когато от работодателят е организирал групов транспорт към и от съответното предприятие се изисква водачът на превозното средство да представи документ за самоличност, служебна бележка от работодателя и издаден документ, в който е вписано, че превозното средство превозва само негови служители от постоянните/ настоящите им адреси до местоработата и обратно. Пътниците в организирания транспорт трябва да носят документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебна карта.

За организиран транспорт декларации не се попълват.

  1. Здравословни причини на пътуващия или на негови близки-за целта е нужен медицински документ, документ за самоличност на всички пътуващи и предварително попълнена по образец декларация. Декларацията се оставя на контролно-пропускателния пункт.
  2. За връщане на настоящ или постоянен адрес- изисква се документ за самоличност, когато лицето пътува към постоянния адрес. Когато пътува към настоящия адрес трябва да представи и предварително попълнена декларация.
  3. Необходимост от полагане на грижи за техни роднини или близки. В тези случаи се изисква документ за самоличност и предварително попълнена декларация при пътуване към близките.
  4. Необходимост от снабдяване със стоки от първа необходимост на себе си или лица, за които полагат грижи, ако в населеното място няма хранителен магазин или аптека, от които да се снабдят. В този случай се изисква документ за самоличност и предварително попълнена по образец декларация.

Служители на държавни органи, органи за местно самоуправление и администрация ще се пропускат след представяне само на  служебна карта в случаите, в които пътуването е свързано с полагане на труд.

С приоритет през КПП ще се пропускат: превозни средства със специален режим на движение, автомобилите на спешна медицинска помощ и лица, които се нуждаят от спешна медицинска помощ, служители на хранителни вериги и аптеки, доставчици на хранителни стоки и медикаменти, на ВиК, на електроразпределителните и електроснабдителните дружества и тези, които извършват неотложни ремонти и /или аварийни дейности.

През пунктовете земеделски стопани и животновъди могат да се легитимират пред полицейските служители с един  от следните документи:  удостоверение за регистрация по Наредба 3, като земеделски стопанин (зелено картонче). Ако не е заверено за 2020 година важи заверката и за 2019 г.; със  служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща че преминаващото лице е негов служител; удостоверение за регистрация на животновъден обект (ферма, рибовъден обект или пчелин).

От ОДМВР-Сливен, молят да се попълват коректно декларациите и обстоятелствата, които налагат пътуването, тъй като се съхраняват от полицейските служители и могат да се извършат проверки по декларираните причини.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK