МВР купува още 56 нови камери за контрол на скоростта

Снимка: МВР

56 нови камери за контрол на движението по пътищата ще купят от МВР.

Информацията бе обявена в Габрово при откриване на националното състезание "Полицай на годината" в присъствието на вътрешния министър Младен Маринов, съобщи БНР.

Процедурата за купуване на новите камери вече е задействана.

На 27 септември стана ясно, че четири от новите камери за контрол на скоростта, са дефектни. От КАТ уверяват, че не е ощетен нито един водач.

Според вътрешния министър Младен Маринов ефективността на техническите средства за контрол ще се повиши, когато заработи единният център за обработка на нарушенията.

В надпреварата "Пътен полицай на годината" участват служители от цялата страна. Състезанията започнаха в 10 часа на централния площад "Възраждане" в Габрово, където бе изграден полигон за демонстрации на уменията на участниците в надпреварата в дисциплините "Автомобилизъм", "Мотоциклетизъм" и практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП.

Преди практическото състезание, пътните полицаи са преминали теоретичния етап от конкурса, в който са тествани познанията им по нормативната база, която прилагат в работата си.

В Габрово министър Маринов откри националното състезание "Пътен полицай на годината", което се провежда за 26 път.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK