МВР: Жертвите на катастрофата са 6

Снимка: бТВ

Официално можем да потвърдим за 6 загинали на място при тежката катастрофа на магистрала "Тракия" в следствие на най-различни наранявания. Самоличността им все още се установява. В момента се извършват процесуално-следствени действия под надзора на прокуратурата. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов.

Той допълни, че 22 лица са настанени в болнични заведения в София, като за състоянието им тепърва ще се получава информация.

"Нашите действия бяха насочени към овладяване на кризата и първа помощ на пострадалите при тежката катастрофа на „Тракия”.

Няма загинали деца при тежката катастрофа на „Тракия”. Има данни за едно пострадало дете, което е настанено в болница и му се оказва помощ. Няма данни водачите да са употребили алкохол".

Причината за инцидента не е ясна все още, тя ще се установи. И двамата водачи дават своите версии, каза Маринов.

Имало е съприкосновение с леката кола непосредствено преди автобусът да напусне пътното платно и да влезе в канавката, уточни главният секретар.

"Получаваме информация, че е имало засичане. Данните са, че автомобилът е влязъл в съприкосновение странично с автобуса и оттам са последвали следващите движения на автобуса към канавката. Това обаче трябва да се потвърди с автотехническите експертизи", каза Маринов./ бТВ

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK