Криминално проявен гледа канабис в нива край Троян

Снимки: ОДМВР-Ловеч

27-годишният мъж е задържан, иззети са растения с тегло 90 кг

27-годишен, криминално проявен мъж от Троян е задържан в местното полицейско управление след като на 31 август около 18.00 часа, в местност край града е установен в момент на обработка на растения от вида на конопа. Това съобщи на брифинг днес гл. инспектор Радостина Петкова, началник на РУ-Троян.

Служители на полицейското управление са извършили оглед на нивата и са установили общо 27 растения с височина между 1.40 - 3.15 метра. Насажденията са иззети заедно със стеблата, като общото им тегло е около 90 кг. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на работата по случая полицаи са извършили претърсване и в апартамент в Троян и къща в с. Ломец, обитавани от 27-годишния мъж. От апартамента са иззети плик със суха тревиста маса, с общо тегло 7 г, която след направен полеви тест е  реагирала на наркотичното вещество канабис, и таблетка с жълтеникав цвят с тегло 0.25 г, която при тестване е дала положителен резултат за кетамин.

От селския имот полицаите са иззели голям брой опаковки, съдържащи суха зелена тревиста маса - канабис, с общо тегло около 1.330 кг, опаковки със семена за засаждане на коноп, 5 червени хапчета, които при полеви тест са реагирали на канабис, и 3 други хапчета.

В къщата са открити и елементи от инсталация за отглеждане на растения от рода на конопа в закрити помещения, които също са иззети. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

На редовния месечен брифинг на ръководството на областната дирекция в Ловеч

От началото на годината до 31-ви август са регистрирани общо 52 престъпления, свързани с наркотични вещества. От тях 34 са разкрити. 41 са случаите от началото на годината на управление на МПС след употреба на наркотици, като 37 от тях са приключили с повдигнато обвинение, съобщи на редовния месечен брифинг старши комисар Милен Маринов - директор на ОД МВР-Ловеч.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK