Пирин пред разпад? Ръководството излезе с позиция

Снимка: ОФК "Пирин"

Финансовата криза в Пирин (Благоевград) е на път да доведе до разпад на отбора по средата на сезона, пише Sportal.bg. 

"Орлетата" бойкотират вече втора тренировка. По неофициална информация става дума за неизплатени четири заплати, които се дължат на момчетата на Петър Златинов.

В сряда целият отбор е отишъл на среща с управителя на тима Венко Попов, който в прав текст е заявил, че пари няма да получат. Момчетата без професинални договори пък директно са били изгонени от срещата с мотива, че те няма какво да говорят за възнаграждения.

Не е ясно как ще завърши всичко и дали ръководството на клуба ще успее да намери нужните пари, с които да върне футболистите към тренировъчния процес.

Не е изключено в неделя Пирин да се яви с юношите за срещата от Втора лига срещу дубъла на Лудогорец.

Междувременно вчера от ръководството на клуба излязоха с позиция. Тя гласи:

"Уважаеми приятели и фенове на Пирин,

С оглед създалата се ненужна истерия около ОФК "Пирин" ЕООД - Благоевград, и проблемите, които имаме, днес ръководството, футболистите и треньорите заедно стигахме до единствения възможен изход от ситуацията – орлетата ще тренират и изиграят всички оставащи мачове на върха на възможностите си за честта и емблемата Пирин.

Два пъти изхвърлян от професионалния футбол, трети път изхвърлен след брутална съдийска грешка, като всички звучно мълчаха, и три пъти клубът се вдига и въпреки всичко продължава съществуването си. И ще продължи.

Защото вече не защитава частни интереси, а интересите на Община Благоевград, в чието лице клубът има сигурен гарант за по-доброто си бъдеще. Всички ние заедно, Община, Клуб и отбор ще направим и невъзможното, както сме го правили винаги, за да върнем ФК Пирин там, където му е мястото. Респект!".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK