Служба в Гюешево - 90-годишнина от освещаването на храма

Снимка: Infomreja.bg

Храмът е осветен през 1930 г. от Софийския митрополит Стефан

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и митрополит Софийски Неофит на 03.08.2020 г. /понеделник/в Гюешево, общ. Кюстендел ще бъде отбелязана 90-годишнината от освещаването на храм-паметника "Св. Троица" и почетена паметта на загиналите български офицери и войници в Междусъюзническата и Първата световна война.

Храмът е осветен през 1930 г. от Софийския митрополит Стефан в присъствието на военния министър генерал-майор Никола Бакърджиев, местната власт, представители на Св. Синод и много гости и поклонници, прекланящи се пред подвига на доблестните мъже, отдали живота си в името на Родината.

В криптата на храма се намира костницата, с тленните останки на над 1500 храбри български войници, паднали на бойното поле. По този повод ще бъде отслужена Св. Литургия, а след нея и Панихида.

Началото на светите богослужби е 10.00 ч. Същите ще бъдат оглавени от Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийската света митрополия, в съслужение с Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия и духовници от околията. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK