Музикантите от “Мънго Джери” взривиха Банско

снимки: Община Банско

Легендарните музиканти от "Мънго Джери" взривиха Банско и за една нощ превърнаха курортното градче в европейска столица на джаза. Една от най-очакваните формации на Международния джаз фестивал в Банско-англичаните от „Мънго Джери“ снощи взривиха сцената и накараха публиката да танцува и пее заедно с тях в продължение на два часа.
Групата изпълни най-големите си хитове, с които завладя света в началото на 70-те години на миналия век.

Преди да излязат на сцената, музикантите от “Мънго Джери” се срещнаха с градоначалника на Банско Александър Краваров и зам. кметовете Петър Баряков и Лазар Захов. “Очаровани сме от града. Банско е прекрасно място за почивка. Сигурни сме, че и през зимата тук е невероятно”, каза по време на разговора вокалът и лидер на групата Рей Дорсет. Кметът благодари на музикантите, че са в Банско и допълни, че ще се радва групата да  гостува и по време на стартовете от Световната купа през зимния сезон. Срещата завърши с пожелания за здраве и много бъдещи успехи.

“Мънго Джери” е британска рок-група, която преплита в музиката си елементи на блус, буги, рокендрол, фолк и поп. През годините в състава на групата влизат различни музиканти, а Рей Дорсет е неизменният лидер. “Мънго Джери” е единствената група от началото на 70-те години на миналия век, която успява да пробие “желязната завеса” и да намери почитатели във всички страни на Източна Европа.

В България музикантите идват през 1978 г. за участие в “Златният Орфей”. Най-известната песен на “Мънго Джери” е “In The Summertime”. От нея са продадени повече от шест милиона копия по цял свят през първите шест месеца от появяването й. Няколко десетилетия по-късно, статистиката показва, че броят на продадените копия е близо 30 000 000. “In The Summertime” носи на своя автор Рей Дорсет престижните награди "Sony / MTV" и "Ivor Novello".
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK