Музикално сдружение „М. Големинов“ се готви за 10-я си рожден ден

Снимки: личен архив

Учредено преди десет години, МС „Марин Големинов“ се  превърна в една от най-работещите и разпознаваеми неправителствени организации в Кюстендил. На редовно годишно отчетно-изборно събрание то направи обзор на дейността си през 2017 г. и представи акцентите в програмата си за годината на своя юбилей.

Едно от основните събития в нея ще бъде връчването за трети път на националните награди за музика и за струнен квартет. Новият му сезон ще бъде открит на 11. април с концерта "Човешката хармония“,  ще последват традиционните Майски музикални дни, както и поредицата от концерти, посветени на юбилейни годишнини на големи композитори. 

Една от най-дискутираните теми и на това събрание на сдружението беше свързана с музикалното възпитание на подрастващите. Бяха коментирани възможностите за създаване на специална детска  музикална образователна програма, за посещение на кюстендилски деца на оперни и оперетни представления в столицата и за срещи с интересни изпълнители. 

В тази посока ще се търси партньорство с общинската Дирекция „Образование“, както и с ръководството на Кюстендилския театър, за да бъдат обсъдени възможностите на неговата сцена да гостуват музикални постановки за деца, така както често гостуват куклени театрални  спектакли.

Направиха се и предложения за разширяване на жанровия диапазон на  музикалните събития, организирани от сдружението, така че към тях  да бъдат привличани повече млади хора.

Събранието преизбра досегашния Управителен съвет на сдружението, чийто председател е диригентът Райчо Христов, а членове са Димитър Божилов и Павел Чавдаров.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK