Съдят домашен насилник, не спазил ограничителната си заповед

Снимка: Infomreja.bg

Той насилвал съпругата си, посегнал и на тъщата

Районната прокуратура в Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Н.А. на 47 години за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК – неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие.

Обвиняемият А. имал граждански брак с Е.А. в продължение на двадесет и три години. Имали семейни проблеми, поради злоупотреба с алкохол от страна на съпруга, който ставал агресивен и упражнявал физическо насилие спрямо жената. Това станало повод пострадалата да вземе решение да се раздели с него и да се премести да живее в жилището на майка си в гр. Благоевград.

Въпреки това, обвиняемият продължил с арогантното си поведение спрямо жената, посещавал я в нетрезво състояние, посягал на тъщата си. Н.А. подала молба за развод, както и такава за издаване на заповед за незабавна защита по Закона за защита от домашното насилие.

С определение на Районния съд в гр. Благоевград от 05.07.2019 г. Н.А. бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо Е.А. Било му забранено да я приближава, както и жилището, в което живее и местата й за социални контакти и отдих. Обвиняемият удостоверил с подписа си, че е запознат със съдържанието на заповедта.

Въпреки това, под влиянието на алкохола, около 08:20 ч. на 02.08.2019 г., А. отишъл до блока в ж.к. „Еленово“, където живеела пострадалата. Приближил се до апартамента и започнал да удря по входната врата. След като никой не му отворил, заобиколил блока, застанал до прозореца на жилището на първия етаж и започнал да вика. Жената сигнализирала на телефон 112 за случващото се, след което на място дошли полицейски служители. Обвиняемият бил съпроводен до Районното полицейско управление за изясняване на случая.

Предстои наказателното производство срещу Н.А. да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK