Музика, танци, смях и очарование в четвъртата премиера на младежкия театър

снимки: infomreja.bg

Музика, танци, смях, очарование и много емоции поднесе и този път на многобройните си почитатели „Благоевградски младежки театър“ с новото си премиерно заглавие.

Вазовият „Двубой“ се разигра снощи на сцената на читалището в Благоевград и остави без дъх публиката в препълнената зала.

На добре познатите Пролет Трифонова и Йордан Крушков от трупата на Бранимир Митов-Брано партнираха нови артисти.

Със силен дебют на голямата сцена се поздравиха второкурсникът по актьорско майсторство в ЮЗУ "Неофит Рилски" - Доброслав Александров, и Александър Велев - ученик в Природо-математическата гимназия в Благоевград.

Премиерата е четвърта за единствения частен театър в Югозапада. Режисурата и сценичният вариант са на мениджъра на театъра Бранимир Митов, хореографията е на Лидия Томова, а художественото осветление - на Методи Гушков.

"Двубой" е по действителен случай. Вазов не успява да види комедията си на сцена приживе. Първото печатно издание е заслуга на брат му Борис Вазов през 1939 г.

„Направих сериозна преработка на оригиналния текст. Идеята ми беше да бъде по-динамичен, по-съвременен, за да се възприеме по-лесно от публиката“, обясни преди дни Бранимир Митов.

Председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева, общинският съветник Владимир Елезов, председателят на читалището Васил Новоселски и предшественикът му Тома Манасиев, педагози, културни дейци и много приятели на младежкия театър дойдоха за премиерата.

Сред публиката имаше и малки артисти, възпитаници на детско-юношеската театрална школа на Бранимир Митов.

Успеха на премиерата доказаха многото аплодисменти и възторжени възгласи в залата, поздравителните адреси и цветята за мениджъра и артистите от "Благоевградски младежки театър". 

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПРЕМИЕРАТА ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Валя00:38 - 22.09.2012
Поздравления! Само напред!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK