Наплив от босилеградчани да учат медицина

Иван Николов, снимка: Infomreja.bg, архив

1065 са обявените свободни места за кандидат-студенти от чужбина, обявиха от Културно-информационния център в Босилеград.

„За тях могат да кандидатстват завършилите средно образование момичета и момчета от Украйна, Молдова, Сърбия, Албания, Косово, Казахстан и други страни. Отделно това за Македония са обявени други 51 свободни места във висшите учебни заведения в страната“, обяви председателят на Културно-информационния център в Босилеград, Иван Николов.

По негови думи най-голям е напливът на наши сънародници, които искат да учат медицина в България. Бройката с всяка изминала година се увеличава, а едни от най-добрите специалисти в Кюстендилската болница са именно медици от Западните покрайнини.

„Съвсем обяснимо е, че младите от Босилеград искат да учат медицина в България. Тук няма болница, има само здравен дом. В Кюстендилската болница вече практикуват около 5-ма млади лекари от Западните покрайнини, които работят по различни направления - акушер-гинеколози, педиатрия, хирурзи и др.“, уточнява още Иван Николов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK