Музика, хора и веселие в мюсюлманските села в Гоцеделчевско за Рамазан Байрам

снимки: infomreja.bg

С много музика, веселие и дълги хора отбелязват големия си празник Рамазан Байрам жителите на мюсюлманските села в Гоцеделчевско.

В хаджидимовското село Абланица празничното настроение освен в къщите, където се събират покрай големите трапези цели фамилии, за да си честитят празника и да си вземат прошка от най-възрастните, цари празнично настроение и на селския площад. 

Местен оркестър се грижи за доброто настроение, а заведенията са препълнени от приятелски и роднински компании, които се черпят за празника.

Кметът на Хаджидимово Людмил Терзиев и депутатът от ДПС Алиосман Имамов поздравиха жителите на Абланица с Рамазан Байрам.

Депутатът от ГЕРБ Георги Андонов и областният координатор на партията Даниела Савеклиева посетиха голяма част от мюсюлманските села, за да поздравят жителите и членовете на местните партийни структури.

Специално за да спази традицията и да си вземе прошка от родителите и по-възрастните си родственици в село Сатовча, днес пристигна след лятна ваканция и депутатът от ГЕРБ Веселин Давидов. 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK