МБАЛ – Гоце Делчев, разширява дейността си с нови клинични пътеки по кардиология

Снимка: Infomreja.bg

Започва оборудване на ангиографски кабинет

Със заповед на министъра на здравеопазването от 21-ви май тази година на МБАЛ „Иван Скендеров“- Гоце Делчев, се разрешава да осъществява нови медицински дейности - инвазивна кардиология, неинвазивна кардиология, кардиологично интензивно лечение на сърдечно-съдовите усложнения и контрол върху критичните нарушения на хемодинамиката, дейност за кардиостимулация, имплантиране на кардиовертер – дефибрилатори, ресинхронизиращо лечение.

Разширяването на дейността с нови клинични пътеки по кардиология ще осигури навременна реакция при спешност, ще доведе до по-голям процент излекувани  хронично болни пациенти и ще спести време и разходи на населението от района за пътуване до Благоевград и София.

За новото „Кардиологично отделение“ са предвидени 10 допълнителни легла.

За да бъдат реализирани предвидените медицински дейности, е нужно да се закупи ангиографски апарат и да се оборудва ангиографски кабинет.

Въпросът бе разгледан на последното заседание на Общински съвет – Гоце Делчев,

и съветниците взеха единодушното решение той да бъде закупен.

Анализът на данните показва, че тази инвестиция ще е изключително полезна за бърза реакция и животоспасяващи действия при инфаркти и други сърдечни кризи, за които времето за действие е ограничено и важно за пациентите, без да се налага да пътуват. Вложените средства ще имат добра и бърза възвращаемост чрез Здравната каса, което ще доведе до подобряване на финансовите резултати на здравното заведение.

В момента в МБАЛ „Иван Скендеров“ работи един лекар с придобита специалност по кардиология и един, който специализира кардиология.

Ръководството на болницата предвижда сключване на договори с двама лекари със специалност по кардиология и сертификати по инвазивна кардиология и експертно ниво по ехокардиография, както и с още двама лекари със специалност по кардиология и сертификати по ехокардиография. Ще бъде сключен договор и с лекар, специализиращ кардиология.

Всички местни лекари, които са специалисти в областта, също ще бъдат поканени да се включат в работата на новото отделение, като много се разчита, че те ще бъдат полезни със своите знания и опит.

Създаването на новото кардиологично отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“ - Гоце Делчев, е една изключително важна и успешна стъпка по отношение развитието на болницата. От една страна, то ще доведе до много по-добро и качествено обслужване на пациентите от района, а от друга, - до повече приходи в болницата и стабилизиране на финансовото й състояние.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n