Мустафа Карадайъ пред избиратели в Пиринско: Да спасим България не е мото, а наш призив към всички български граждани!

Снимка: ДПС

Централният предизборен лъч бе на обиколка в Благоевградска област. B неделя вечерта ръководството на ДПС пристигна в Сатовча, за да подкрепи листата на ДПС за Благоевградски избирателен район.

На митинг-концерта присъстваха кметове на общини, общински съветници, областни и общински председатели на ДПС, както и кандидатите за народни представители от 1 МИР.

Централният предизборен лъч се срещна и с жителите на гоцеделчевските села Брезница, Лъжница и Корница. По-късно централният предизборният щаб проведе и митинг-концерт в с. Абланица, община Хаджидимово. Препълненият площад на Абланица даде силната си и мощна подкрепа за Движението за права и свободи.

За да подкрепи кандидатите от листата председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно със зам.-председателя на ДПС Филиз Хюсменова, Йордан Цонев - водач на листата в Хасково, и Илхан Кючюк – председател на Младежко ДПС пристигнаха в с. Дебрен.

На площада на Дебрен се бяха събрали близо 1000 души, за да чуят посланията на ръководството на ДПС. От трибуната в гърменското село Дебрен лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви:

"27 години сме заедно, още 70-те години, когато имаше съпротива във вашия регион против газенето на нашето достойнство, ние вървяхме по завета на Левски – искахме да живеем равни в нашата родина – и християни и мюсюлмани.

В края на 80-те години искахме да живеем в нашата Родина, в нашата чиста и свята република равни – християни и мюсюлмани. И го постигнахме. Свалихме тоталитаризма и дойде демокрацията. 27 години вървим по завета на Левски и се борим да живеем в нашата Родина равни, различните да живеем равни. Различието за ДПС не е проблем, а е богатство."

„ДПС е нашето единство и нищо друго. Всеки има място в ДПС, стига да си е осъзнал грешките и стига да върви по правилния път”, увери председателят на партията. Той посочи големия проблем пред страната – бедността и демографската криза. Подчерта, че омразата в съчетание с бедност е много опасна, особено на Балканите.

„Да спасим България не е мото, а наш призив към всички български граждани. Държавата е в опасна ситуация. Да я спасим от бедността и демографската криза. Сега е моментът всички ние, и християни, и мюсюлмани, от всички етноси, да дадем исторически урок на всички онези, които си мислят, че могат да ни надзирават, да ни наставляват. Да докажем, че ако времето е в нас, то и ние сме във времето. За общата ни сигурност, за по-доброто ни бъдеще, за каузата ДПС, за победата, за да спасим България”, завърши словото си лидерът на ДПС.

Вторият в листата Елхан Калъков заяви „ДПС е свобода, свобода във всеки един от нас, имаме ли я, имаме възможност за реализация във всяко едно отношение увереност.”

„Ние ще задедем правилната посоката за началото на промяната, за един по-добър и достоен начин на живот на всички граждани. Залагаме на младостта и опита на нашия екип и разчитаме на подкрепата на всички граждани. И заключи „ДПС не разделя, а обединява.”

Внушителната група от лидери на ДПС и кандидати за народни представители се срещна със стотици жители на населени места в Гоцеделчевско, като същевременно посети и всички цехове в региона.

Навсякъде представителите на ДПС и кандидатите за депутати бяха посрещнати радушно от хората, които получиха от тях отговори на многобройните си въпроси.

Местните жители, симпатизанти и членове на ДПС се интересуваха най-вече от приоритетите на партията за подобряване на условията и изкупните цени на продукцията им в сферата на тютюнопроизводството, животновъдството и зеленчукопроизводството, за повишаване на заплатите и осигуряване на работа на безработните, които се принуждават да заминат в чужбина за сезонна работа.

Представителите на ДПС и кандидатите за народни представители получиха уверението от своите членове и поддръжници, че на 26 март ще подкрепят както партията, така и издигнатите от нея кандидати, които да ги представляват в следващото 44-то Народно събрание.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък от своя страна ги увери, че могат безусловно да разчитат както на кандидатите за депутати от Пиринско, така и на областното и централното ръководство на ДПС.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK