Мустафа Карадайъ от Корница: На предстоящия вот трябва да успеят демокрацията и ценностите!

Снимки: ДПС

Днес от този площад трябва да заявим, че ще продължаваме да вървим напред с каузата ДПС. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време възпоменателен митинг в памет на жертвите на т. нар. "възродителен процес" от 1973 година в село Корница, община Гоце Делчев.

Всички да сведем глава и да се поклоним на жертвите на тези грозни събития, на нашите герои, които дадоха живота си за демокрацията, правата и свободите в нашата страна, каза в началото на своето изказване лидерът на ДПС.

От трибуната на НС зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, което за нас означава, че цялото ГЕРБ казва, че такива събития не са се случвали, че тези хора са се самонаранявали. Те с цялата си наглост ще дойдат и ще искат вашия глас в Корница, в Гоцеделчевския регион, за да може да се възползват от нашия глас и да работят против нас, каза Карадайъ разкритикувайки изказванията на управляващите.

Само че те не са сами. БСП тотално работи против правата и свободите, заедно с ГЕРБ, дори в нарушението на Конституцията, заяви още той. И ГЕРБ и БСП действат в обратната посока на своите декларации и на решенията на своите политически семейства в Европа. В Европа на конгресите си гласуват и приемат решения в защита на демокрацията, на европейските ценности.

Приемат решения да работят против популизмите и национализмите. Но в България с националистите влизат в съглашателство, дори ги включват във властта. Има някаква форма на двоен стандарт, на двоен аршин, форма на двойнственост в поведението на тези хора. И ГЕРБ и БСП залитат в полето на национализма, което е много опасно, констатира Карадайъ.

Откакто го има ДПС и откакто сме заедно, ние водим битка за защита на демокрацията, на ценностите, на евроатлантическата ориентация на страната, обясни председателят на ДПС и каза, че ДПС води преди всичко битка за мира, правата, свободите и достойнството на всеки човек. От този площад трябва да заявим, че ще продължаваме да вървим напред с каузата ДПС, заяви лидерът.

Мустафа Карадайъ каза, че докато другите партии се опитват да покрият скандалите, които създават самите те, докато нямат идеята за развитието на страната, единствено ДПС мисли за решаването на проблемите на хората, за просперитета в нашата Родина. Ние имаме ясна програма, ние знаем как да подобрим живота на хората, знаем как да създадем условия за развитието на младите хора, знаем как да направим така, че утрешният ден да е по-добър, по-спокоен и по-сигурен, обясни той.

Нашите партийни приоритети са чиста вода, чиста храна, чист въздух и зелена енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в процеса на вземане на решения и в контрола на тяхната реализация, обяви приоритетите на партията Мустафа Карадайъ и продължи, за да се постигне това властта трябва да зависи от нас.

А в демокрацията това минава през избори. Пред нас предстоят важни избори, за членове на ЕП. Те са важни за ДПС, за България и за ЕС. Тези избори са избори за ценности. На тези избори ще избираме мира, демокрацията, заедността и европейските ценности или популизъм, национализъм и разединение. Аз съм убеден, че ние ще направим правилния избор. Тези избори решават и средата, в която ще живеем и ще правим политика за 5 или 10 години напред. Решават и до голяма степен предстоящите местни избори, казвайки Карадайъ обърна внимание на важността на предстоящите европейски избори.

Даваме си сметка и подхождаме много сериозно на предстоящите европейски избори. Ние трябва да успеем. Нямаме друга алтернатива и сме длъжни да успеем на тези избори. На предстоящия вот трябва да успеят демокрацията и ценностите. Имаме силата и волята и аз съм убеден, че ще успеем, се обърна към събралите се на площада председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Бяха почетени паметта на жертвите и в село Брезница. В памет на жертвите районния мюфтия Айдън Мухаммед прочете молитва. Ръководството на ДПС поднесе венци и цветя в памет на жертвите в селата Брезница и Корница.

Възпоменателният митинг-събор в памет на жертви на т. нар. "възродителен процес" от 1973 година, който бе организиран от областния съвет на ДПС Благоевград мина под надслов "Миналото не е пепел... Паметта е жива!".

На него присъстваха още зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула, евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк, народните представители Елхан Кълков, Ерол Мехмед, Хайри Садъков, Сергей Кичиков, Хасан Адемов, Танер Али, Ихсан Хаккъ и Севим Али, политическите затворници Айруш Хаджи и Юсеин Сърманли, областни председатели и общински кметове на ДПС, членове и симпатизанти на ДПС от областта и от страната.

 

КОМЕНТАРИ

карадайъъъ21:49 - 02.04.2019
Tozi deto ne znae kyde se namira i kakwo gowori i na kakyw ezik gowori, naistina li si misli 4e tuk jiweqt tuzemci kato nego?Той дори не знае годината на корнишките събития. Възродителния процес според ДъПъСъе е 84 година! Те не знаят, че при нас вече техните номера не вървят! Сега ще сложат Делян за водач и..... приключваме, скъпи братя и сестри! А неджми Али.....ПРЕДАТЕЛСТВОТО!?
анализатор08:44 - 02.04.2019
Каква ясна програма имате бре Карадайчо, токо години програми за подобрение на състоянието на хората а то не останаха хора.Кой ви вярва още на глупостите.Имате програма за оправяне на благосъстоянието на оня ваш дърт лидер "спасител".Тия вече не вървят.
Топлото23:18 - 01.04.2019
Лъжи,лъжи и пак лъжи! Никой не ви вярва бе измамници. Пихте цяла нощ в нашето село Дъбница и сутринта като дрогирани отидохте да лъжете хората в Корница.Само,че никой не ви слуша вече и съвсем скоро ще го разберете...
ДС22:04 - 01.04.2019
Жалко , че тези паметни и мрачни събития се използват от ДПС за политическа пропаганда и предизборна агитация .

FACEBOOK