Мустафа Карадайъ е новият лидер на ДПС

Новият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ, снимка: БГНЕС

Деветата Национална конференция на ДПС избра единонушно Мустафа Карадайъ за председател на партията.

„С нашата кауза в сърцата, с нашата обща сила и воля, с общи усилия можем всичко. Има ли воля, има и път”, заяви след избора си развълнуван Карадайъ. Председателят благодари на почетния председател д-р Ахмед Доган и конференцията за доверието. 

Конференцията избра новия Централен съвет, Централна контролна комисия и прие промени в Устава на партията. 

Днес 24 април 2016 г в зала 3 на НДК Движението за права и свободи проведе своята IX Национална конференция. В  работата й взеха участие 856 делегати от общо 896.

На конференцията присътва почетният председател д-р Ахмед Доган, учередители на партията, народни представители, евродепутати гости от страна и чужбина. 

С приветствено слово към делегатите се обърна президентът на партията АЛДЕ Сър Греъм Уотсън, Ханс Ван Баален президент на Либералния интернационал и вицепрезидента Робърт Браун, видеообръщение изпрати и лидерът на групата на АЛДЕ в ЕП Ги Верховщат. 

Към делегатите се обърнаха и многоуважаваните гости от Република Турция Кямил Съндър – Генерален секретар на Народно Републиканската партия,Саффет Санджаклъ – депутат от Националистическата народна партия, кмета на Одрин – Реджеб Гюркан, Вефа Салман – кмет на Ялова, който подари и портрет на  Мустафа Кемал Ататюрк.

От българските гости делегатите бяха приветствани от Станимир Илчев, съпредседател на НДСВ, почетния председател на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев, заместник-председателя на партията Атанас Мерджанов, зам.-председателя на АБВ Румен Петков, Красимира Ковачка лидер на БДЦ, Светлин Танчев председател на Народен съюз, Гюнер Тахир  председател на НДПС, поздравителни адреси изпратиха лидерът на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев и председателят на КНСБ Пламен Димитров. 

 

КОМЕНТАРИ

той08:32 - 25.04.2016
Eвала. За първи път избраха за Председател на третата политическа партия човек от малцинството. Там има демокрация ,а не като в другите партии, бе рибанци,гърменлии и корничани и др. заблудени и подкупени овце. А както казват хората пилците се броят на есен а руснаците ще поживеем ще видим . Мафиотите май бяха от рибново,там от кръвосмешението има най много олигофрени и бърльоци, които и където да ги поставят на служба винаги се осират. До запознатия усещам ,че май си харесал новия председател на ДПС ,защото някой от вашите си е играл с р.... му х..!
ЗАПОЗНАТ00:05 - 25.04.2016
На следващите парламентарни избори с този прост ПРЕДСЕДАТЕЛ МУСТАФА КАРАДАЪ и сБУКОВСКОТО ГОВЕДО ВЕДАТЧО ПП"ДПС" в БЛАГОЕВГРАДСКА ОБЛАСТ няма да искарат по-вече от 10 000 гласа. Това ще рече, че няма да вкарат и един ДЕПУТАТИН. Хайде бай-бай ДПС. Много селям от АлейСелям.
ЗАПОЗНАТ23:55 - 24.04.2016
Неможах да разбера БАШО АПАШО влезна ли в ЦС на ДПС. Ако и той е вътре в лайната значи края на ДПС окончателно е дошъл. На следващите парламентарни избори с този прост
Член на ДПС23:49 - 24.04.2016
С ИЗБОРА НА ТОЗИ ПРОСТАК МУСТАФА КАРАДАЪ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС ДОГАН СЛОЖИ НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ПП"ДПС". ТОЗИ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АЙДУЦИ В ПАРТИЯТА.

FACEBOOK