Деница Златева: В момента ние сме в силната позиция, а това плаши управляващите

Снимка: Infomreja.bg

Не разбрахме мотивите на ВОЛЯ да напуснат парламента, но форматът на новата управляваща коалиция – ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС, става все по-ясен, коментира в Благоевград заместник-председателят на БСП, Деница Златева.

Тя и народните представители Елена Йончева, Тома Томов и Николай Бошкилов присъстваха вчера на общинската конференция на БСП в Благоевград, на която бяха излъчени номинации за предстоящите евроизбори.

„Основанията ни за напускане на парламента се затвърдиха и БСП показа, че е изключително силна и извънпарламентарна в този контекст опозиционна партия. Защо да бъдем в залата, само да осигуряваме кворума ли?“, запита риторично Златева.

Крачка напред, две назад по казуса с дълговете на мюфтийството - от БСП настояват за подробна информация какви са условията за евентуално разсрочено плащане.

"И общинските болници, и физически лица имат огромни задължения, едва ли точно дълговете на мюфтийството са онзи лост за намаляване на неравенствата. Премиерът и председателят на ПГ на ГЕРБ твърдяха, че ако не опростим тези задължения, се застрашава националната сигурност. Нека първо изчистят концепцията си за национална сигурност, да чуем аргументите им", препоръча им Златева.

Тя изтъкна единната позиция на БСП по въпроса, че вероизповеданията не трябва да се финансират от чужбина, като припомни, че съгласие за това бе постигнато и на Консултативния съвет по национална сигурност.

Водачът на червената листа ще бъде утвърден на заседание на Националния съвет на БСП на 17 март, а на 6 април се очаква да е подредена и цялата листа.

Запитан за местния вот, депутатът Николай Бошкилов обяви, че на първо място са евроизборите, след което ще се мисли за вота наесен, но призна, че за момента партията няма кандидат за кметския стол в Благоевград.

Елена Йончева коментира вчерашната поправка в Закона за концесиите. Според нея така се дава възможност да бъде сключен концесионен договор за летище София, който не отговаря на българското законодателство и следователно ще е невалиден.

"За първи път държавата не може защити своя интерес. Предопределен ли е изборът на концесионер? Защо е необходима поправката, която прави държавата напълно уязвима? Ако е предопределен изборът на концесионер, стоят ли турски интереси зад тази фирма?", зададе въпроси Йончева.

Тя припомни, че концесията беше спряна по време на служебното правителство с мотива, че законът застрашава националната сигурност.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK