Муса Палев бил наказание за слабите резултати на БСП в Пиринско

снимка: infomreja.bg

Назначаването на областен управител на ДПС в Благоевград е наказание за слабите резултати на местните социалисти. Тази хипотеза коментира заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Дилемата е била дали ДПС да вземе губернаторското място в Благоевград, или Пловдив. Това е смешно и нахално. Това не е баклава или имамбаялдъ, за да се се реже от тях и да се разпределят парчета. Като не са доволни от местната структура на БСП, да ги пратят някъде да чукат камъни. Постът на областния управител не е порицание или награда, а представител на държавната власт в региона”, коментира воеводата.

Според него назначението на Муса Палев, както и оглавяването на ДАНС от Делян Пеевски е скандално и безотговорно.

„Няма как 100 години след Балканската война в един от най-българските краища на отечеството – Пиринска Македония, да бъде назначен областен управител от тази партия. За нас това е напълно неприемливо  и ние ще направим всичко възможнода не го допуснем в сградата на Областната управа. Ако все пак успее да влезе и встъпи в длъжност, ще направим всичко възможно да не признаваме неговото качество на областен управител”, закани се Джамбазки и прогнозира протести в цялата страна срещу разпределянето на постовете във властта, при които доминира ДПС.

Той критикува и избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Този пост според ВМРО би трябвало да бъде даден на офицер от кариерата, на човек, доказал се в сферата на сигурността.

„Тези шокови назначения ще доведат до излизане на хора на улицата отново. Това правителство трябваше да започне реформите в социалната система, а не раздавайки пари на калпак за да стимулира безотговорната циганска раждаемост и даването на пари на 12-годишни майки, които могат да броят до десет”, коментира Джамбазки.

Той не скри разочарованието си, че новият кабинет не е започнал първо с разбиване на монопола в здравната каса и в здравеопазването. „Вместо те се захванаха първо да благодарят на „Евророма” и останалите цигански партии за подкрепата по време на изборите и второ да назначават навсякде хора от ДПС, което се стреми към все повече  властови позиции”, допълни заместник-председателят на ВМРО.

Според него ДПС защитава турските национални интереси вече 20 години.

„Това е противоконституционна турска етническа партия. Самият факт, че в Турция бяха разкрити толкова секции по време на изборите, означава, че тази държава продължава да се меси във вътрешните работи на България. Но вината си е изцяло наша – че се разкриват секции във всяка капандура и външна тоалетна в Анадола и в Анкара, където да гласуват неидентифициран брой хора и да определят народните представители в София”, заяви воеводата.

От ВМРО призоваха благоевградчани да излязат от 17 часа тази вечер на протест пред сградата на хотел "Ален мак". Сред организаторите на акцията на недоволство са и от ГС "ЕКИП", които предупредиха, че няма да позволят протестът да се политизира.

 

снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Смешници09:03 - 15.06.2013
Няма по-голями смешници от тези на снимката.Нали плюехте срещу ГЕРБ тъпанари? Ха сега да ви видим колко сте зле! Няма да можете да съберете 10 човека за протест.
Ботев17:49 - 14.06.2013
ПАТРИОТ Христо Ботев Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата.
Патриот12:32 - 14.06.2013
Хайде да видим колко са истинските българи от Благоевград в 17:00
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK