Природо-математическият факултет на ЮЗУ организира онлайн състезания с формат на матура

Снимка: ЮЗУ

За първи път тестовете ще могат да бъдат решавани и онлайн в електронен вариант

Природо-математическият факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ организира безплатно за пета поредна година, като част от кандидатстудентската си кампания, „Състезание с формат на държавен зрелостен изпит“ по математика, биология, география, физика и химия.

Новото през тази година е, че тестовете ще бъдат не само на хартиен носител, а ще могат да бъдат решавани и онлайн в електронен вариант. Състезанията ще се провеждат на място в съответното училище в избран от училищното ръководство ден и час.

Учениците ще получат обратна връзка за постигнатия резултат веднага след решаването на теста. Системата позволява да се предоставя и допълнителна информация по въпросите, на които не са дали верен отговор.

На база получените резултати ще бъдат изготвени поименни сертификати, които дават възможност на зрелостниците да кандидатстват във всички специалности в Природо-математическия факултет на Югозападния университет.

Резултатите от състезанията се признават за равностойни на кандидатстудентски изпит по съответните матуритетни предмети и оценките от тях участват с по-висок коефициент на тежест при балообразуването в сравнение с оценките на матурите.

За всички състезания е необходима предварителна служебна регистрация на учениците в системата за електронно обучение на ЮЗУ „Неофит Рилски“, която се извършва след получаване на писмена заявка от съответното училище и учител.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK