14-годишният кюстендилец Теодор Велинов загуби крака си

Снимка: Личен архив

Наложи се ампутация заради разрастването на рака

14-годишният кюстендилец, който мечтаеше да стане футболист, загуби крака си.

Въпреки множеството усилия на лекарите в Германия се наложи ампутация над коляното и сега Теди свиква с мисълта, че това е била единствената възможност.

Момчето страда от остеосаркома - вид много агресивен рак на костите.

„След проведените химиотерапии, които Теди много трудно понесе и след многобройните консултации с професори, ортопеди, ментори и психолози, които гледаха в една посока, а именно, да запазим живота на детето, се оказа, че саркомът е разрушил не само колянната става, но е тръгнал и по бедрената кост.

За огромно съжаление, не успяхме да спасим крачето на Теди. Предстоят най-трудните моменти за семейството му и дълго възстановяване за Теодор“, коментираха близки на детето.

В началото на месец май т.г., Теди започва да изпитва леки болки в крака, като първоначално близките му мислили, че се дължи на пренатоварване в тренировките по футбол.

След известно време се поява отток и след това накуцване. Родителите му решават да потърсят помощ в Университетска Специализирана болница по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев“, където след направени редица изследвания е установено, че Теди има остеосаркома феморис сенистри - вид много агресивен рак на костите.

В България на Теди бяха направени два курса на химиотерапия, а в началото на юли той замина за лечение в Университета болница „Хайделберг“ в Германия.

Кампанията по събирането на средства за Теди продължава, като необходимата сума е в размер на 300 хил. евро.

Дарителска сметка:

IBAN:BG25UBBS80021083543740
BIC:UBBS BGSF
Титуляр: Теодор Даниелов Велинов

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK