Господинци расте, но не старее - броят на жителите се увеличава

Снимка: Кметство Господинци

На нови четири малки жители се зарадва селото през 2019

Окъпано в първите слънчеви лъчи на новата 2020 година, малкото село Господинци се събужда с надежда за една по-добра година, изпълнена със здраве, благополучие, късмет и разбира се - плодородие. Приятните емоции и вълнуващи изживявания от бляскавия новогодишен банкет, с който Господинци изпрати старата 2019 г., започва да отшумява и идва време за работа и анализ.

Село Господинци ще го има, имало го е в минало, настояще и ще го има в бъдеще и тази година сме с положителен прираст - малък, но положителен.

На нови четири малки жители се зарадва селото през 2019 г. - едно момиче и три момчета, за жалост, а две двойки си казаха заветното "Да" в кметството в Господинци.

Доброто природно разположение на селото на републикански път, на две планини и на две реки и в близост до град Гоце Делчев го правят добро място за живеене и с ново регистрираните жители населението е нараснало от 522 през 2019 г. до 525 до 2020 г.

Земеделие и животновъдство на село отиват вече в история, а малки градинки пред къщи са вече място за отдих и гледки на пасяща крава са вече като атракция за 6-годишната Айлин Куртова, която тази година ще бъде първокласничка.

С пожелание през новата година всичко да върви като по вода, екипът на Кметство - Господинци, пожелава на всички жители здраве, благоденствие във всеки дом, плодородие и берекет.

 

 

КОМЕНТАРИ

Сашо Венци и Елка12:04 - 09.01.2020
мешена скара безверие и алкохолизъм...
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK