Община Петрич обяви конкурс за нов шеф на водното дружество в града

Илиян Ушев, снимка: Личен архив

Община Петрич обяви конкурс за шеф на ВиК дружеството в града. Стартовата заплата за длъжността е 1 600 лева.

От пресцентъра на общинската администрация в южната община уточниха, че документите на желаещите да се конкурират за мястото ще се подават всеки работен ден от 8 до 17 часа в деловодството на общината до 26-и юли.

Изискванията към кандидатите са да притежават най-малко пет години трудов стаж по специалноста, да имат мининмум три години управленски стаж като ръководители, да нямат задължения към общината и държавата, както и да не са осъждани.

До конкурса се стигна, след като бившият вече воден шеф в Петрич Илиян Ушев бе освободен от ръководния пост. Това се случи по време на редовна сесия на общинските съветници в града през април т.г., когато на негово място след ожесточени дебати в местния парламент бе избран кандидатът за депутат от Реформаторския блок Ивайло Христов.

На сесията 18 общински съветници поискаха управителят на „ВиК“ Илиян Ушев да бъде освободен от поста и да бъде избран нов временен управител. Предложението бе внесено от председателя на комисията по контрол на общинските фирми Гергана Петкова. Съветниците поискаха неговото отстраняване от поста, но без да го освобождават от отговорност.

Мотивите за исканото освобождение според 18-те съветници бе липсата на предоставен отчет от страна на управителя Ушев за финансовото състояние на дружеството.

Пред съветниците Илиян Ушев заяви, че за него не е ясно, защо точно няколко месеца преди официално общината да влезе във водната асоциация се налага да бъде извършена такава смяна.

„Предложението цели дестабилизация на дружеството, точно в най-напрегнатия предстоящ летен сезон”, коментира тогава той. Потърсен за коментар днес, Илиян Ушев разясни, че за нищо на света не би се кандидатирал отново за управител на шефското място.

„Отвратен съм от всичко станало и няма да участвам в конкурса. Засега си почивам у дома със семейството и се наслаждавам на компанията на близките ми хора. Все още не съм се регистрирал като безработен в Бюрото по труда, но до няколко дни ще го направя. През летните месеци обмислям няколкодневена почивка на море, след това с нови сили и пълен напред продължавам”, заключи Илиян Ушев.

Запознати с така създалата се ситуация коментират, че за шефското място във „ВиК” Петрич се очаква молби да подадат минимум 5-6 кандидати. По думите им обаче решението за това кой да бъде избран начело на ръководния пост ще баде взето лично от кмета на Петрич Димитър Бръчков. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK