23 групи ученици, подкрепени от родители и учители, работят успешно по проекта "Твоят час" в училището в Абланица

Снимки: СУ "Св. Паисий Хилендарски"

17 групи за извънкласни дейности по интереси и 6 групи за извънкласни дейности за обучителни затруднения, които обхващат общо 347 ученици, работят успешно през тази учебна година по проекта "Твоят час" в СУ "Св. Паисий Хилендарски" в хаджидимовското село Абланица.

Проектът "Твоят час" в училището стартира в началото на ноември през учебната 2016/2017 година и поради огромния интерес и желание от страна на ученици и родители бяха сформирани общо 23 групи, разделение в две направления - за извънкласни дейности, за обучителни затруднения и дейности по интереси.

Малко преди приключването на проекта през юни, в края на учебната година, ръководителите на групите и ръководството на училището, а от друга страна и родителите могат спокойно да се поздравят с постигнатите отлични резултати сред учениците благодарение на дейностите, включени в проекта. 

През периода на изпълнението занятията на учениците винаги бяха отворени за присъствие на родители, които се възползваха максимално от възможността да наблюдават развитието на своите деца в извънкласните дейности, както и работата на ръководителите на групите, които с нескрит интерес и ентусиазъм се отдават на полезните за подрастващите дейности по проекта.

Изключително голям интерес предизвикаха сред обществеността на Абланица изявите на групите, които се представиха повече от добре по време на празнични прояви и различни чествания.

Така СУ "Св. Паисий Хилендарнски" успя да се превърне в център с необходимите условия за развиване на творческите заложби на учениците, надграждайки знания и умения, придобивайки компетенции. 

Преодоляването на образователните дефицити на учениците, които срещат затруднения по задължителната си подготовка в училище, също имат своя немалък успех. С наближаването на края на учебната година, благодарение на извънкласните дейности по проекта, ръководството на гимназията отчита, че учениците имат по-висок успех и по-голяма мотивация за учене.

Проект "Твоят час" дава възможност на българското училище то да се превърне в по-привлекателно място за учениците, като ги насърчава в бъдещата им социална, професионална и личностна реализация, е мнението на родителите и ръководителите на групите по проекта, които работиха заедно с учениците, за да ги има налице настоящите успехи, са категорични учители и родители от Абланица.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK