Новаторско! Нова магистърска програма в ЮЗУ привлича все повече студенти

Снимка: Infomreja.bg

На засилен интерес от страна на студентите се радва новата магистърска програма към катедра „История“ на Правно-историческия факултет при ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Нумизматика. Експертиза и оценка на културно-исторически ценности, официална подкрепа за която е получена от редица културни и научни организации.

Според ръководителя на катедрата доц. д-р Валентин Китанов необходимостта от кадри с подобен образователен профил в музеите, финансовата и съдебната система, митниците, системата на Министерството на вътрешните работи и други институции и организации от обществения и частния сектор дава възможност за успешна професионална реализация на бъдещите нумизмати, експерти и оценители на културно-исторически ценности.

Подобно на утвърдените три програми История на българските земи в контекстта на европейското развитие, Архиви и музеи. Опазване на културното наследство в информационното общество и Археология,  завършилите новата магистърска програма Нумизматика. Експертиза и оценка на културно-исторически ценности притежават европейска признатата диплома.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK