Тон и половина нелегален алкохол при проверка във Варненско

Снимка: Митници

1467 литра нелегален етилов алкохол откриха служители от митническа мобилна група в гараж в град Аксаково, област Варна.

Проверката е в рамките на засиления контрол на Агенция „Митници" срещу нерегламентираното производство и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието. Засилените проверки, които започнаха в началото на юли, ще продължат през целия туристически сезон.

Митническата проверка в частния имот в града е извършена на 04.07.2018 г. В гараж на територията на имота митническите служители откриват ПВЦ съдове с различни вместимости - от 10 до 55 литра, съдържащи прозрачна и жълта на цвят течност, с мирис на етилов алкохол.

Установено е чрез измерване със сертифициран денситометър, че пластмасовите съдове са пълни с общо 1467 литра етилов алкохол, от които 1125 литра прозрачна течност с алкохолно съдържание 32% vol. 287 литра жълта течност - 48,5% vol., както и 55 литра спирт с алкохолно съдържание 97% vol. За алкохола не са представени документи за произход, обезпечен или платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Нелегалният алкохол е иззет. Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK