Моторна шейна и АТВ тръгнаха за непроходимото Горно Осеново в помощ на бедстващата жена

снимка: infomreja.bg, архив

Моторна шейна и АТВ отпътуваха към 19 часа тази вечер за симитлийското село Горно Осеново в помощ на нуждаещата се от спешна медицинска помощ 75-годишна жена. Първият опит медицински екип да достигне до дома на Руска Тодорова, за която по-рано днес бе подаден сигнал на телефон 112, че е получила инсулт, се оказа неуспешен.

15 минути след сигнала за високопланинското село тръгнали линейка на ЦСМП - Благоевград и лада „Нива” на пожарната служба. Колите са минали по пътя през благоевградското село Хърсово, тъй като горският път през Долно Осеново е непроходим вече осми ден.

И двата автомобила обаче закъсали по пътя и не успели да стигнат до къщата на болната жена, след което се наложило да се изпрати друг високопроходим автомобил на пожарната служба - ЗИЛ, който изтеглил от снега ладата "Нива" с премръзналия медицински екип. Към 18.15 часа линейката, нивата и камионът се върнали обратно, без да достигнат до Руска Тодорова. 

Спасителната акция е под ръководството на "Гражданска защита” и пожарната служба в Благоевград. С моторната шейна е тръгнал д-р Евтим Тимчев от Спешния център. Час по-късно за Горно Осеново е отпътувало и АТВ.

На този етап няма яснота за хода на акцията поради липсата на покритие в района от мобилни оператори. След 20.30 часа метеорологичната обстановка се влоши рязко, което се очаква допълнително да усложни придвижването на спасителните екипи.

Обилен сняг заваля в Благоевград, към момента снежната покривка надхвърля 15 сантиметра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK