Моторист загина на ”Цариградско шосе”

снимка: infomreja.bg

Моторист е загинал, след като се блъснал в микробус на столичния бул. „Цариградско шосе”, съобщиха рано тази сутрин от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал около 6 часа сутринта в района на хотел "Плиска", в посока квартал "Младост". В момента се извършва оглед от дежурно-оперативна група и съдебен лекар. Движението към "Младост" е временно спряно, предаде БТА.

Докато служителите извършваха оглед, лека катастрофа е станала в другото платно на булеварда - в посока към "Орлов мост", където таксиметров автомобил се блъснал в една от патрулните коли на МВР, и две от трите ленти на платното също са отцепени в участъка на инцидента. Първоначално беше съобщено, че таксите се е ударило в патрулката, която е била на мястото на инцидента с моториста, но тази информация беше опровергана.

И в двете посоки има задръстване, а движението по булеварда се регулира от пътни полицаи. Тролеите и автобусите се движат с няколо минути закъснение.

Все още няма информация за самоличността и годините на загиналия. По данни на БГНЕС обаче мотористът има досие в полицията и е с много нарушения на пътя. bTV предаде, че мъжът е 29-годишен и се е движел с много висока скорост - над 150 км в час. Причините за инцидента се изясняват.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 9 тежки катастрофи с 13 ранени и 1 загинал от тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на СБА. От началото на годината са станали 3977 пътни инцидента, убити са 413, ранени са 4984. За района на София са станали 35 леки и 2 тежки катастрофи с 3-ма ранени. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK