Купата на 5-ия национален шампионат по екстремно ендуро е в Корница!

Мотористите от местния клуб продължават своя възходящ път

Първа купа завоюва един от най-популярните и силни клубове по екстремно ендуро в Югозападна България в зрелищните двудневни битки в Three Mountains Hard Enduro Bansko - първи кръг от Републиканския шампионат на България (BG-X Enduro Championship) за 2020 г.

115 лицензирани състезатели взеха участие в надпреварата, която се проведе за 5-а поредна година и се организира от Мото дружина - Банско, Българската федерация по мотоциклетизъм и община Банско. Те бяха разделени в 5 класа - "Профи", "Експерт", "Стандарт", "Сеньори" и "Жени". По изключение - заради огромния интерес, само за състезанието в Банско бе позволено да участват и нелицензирани състезатели в клас „OPEN“, с което общият брой на участниците надхвърли 150.

Представителят на Ендуро клуб – Корница, и председател на Клуба Асан Имамов направи страхотен дебют в републиканския ендуро шампионат, като завоюва първо място в клас  "Сеньор". Това стана благодарение на победата му в първия ден, в който според регламента се кара по 71- километрово трасе, изцяло в горски и пресечен терен.

Имамов успя да премине пръв финалната линия, с преднина от 2,04 минути пред втория - Георги Дамянов от Мотоклуб „Хард Райдърс“, София.

Втория ден от състезанието, когато се състоя надпреварата на затворено ендурокрос трасе, Имамов завърши 4-ти, което му позволи да заеме първото място в крайното класиране за кръга и да спечели първа купа за Клуба от Корница в републикански шампионат. 

Общо 9 лицензирани състезатели на Клуба взеха участие в надпреварата, като само един не успя да получи класиране поради технически проблем с навигация.

Сега състезателите от Корница се готвят за участие във втория кръг от шампионата, който ще се проведе на 11-и и 12-и юли в Горна Малина.

Сдружение „Ендуро клуб - Корница“ е регистрирано през 2018 година с цел популяризиране на мотоциклетния спорт в Пиринския край, особено сред подрастващите.

През 2018 и 2019 година сдружението организира едно от най-трудните състезания в България (HARD ENDURO KORNITSA), в което взеха участие над 150 състезатели от България и чужбина.

Планираното за 31-ви май тази година издание на състезанието беше отменено заради COVID-19. Мотористите от Корница обаче са амбицирани и се готвят за следващата година, като обещават отново високи нива на адреналин и незабравими емоции за състезатели и публика.

       

 

 

Снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK