Като министър мое задължеие е да осигуря водата за битово-птейните нужди на хората. Вода МОСВ пази замо за гражданите и едва когато има повече се дава на останалите на останалите.

Това заяви екоминистърът Емил Димитров пред Нова телевизия във връзка с това дали са застрашени от безводие язовирите "Ястребино", "Тича", "Камчия", "Асеново", "Жребчево" и дали може да се стигне до водна криза като в Перник.

Ревизоро подчерта, че съвсем скоро язовир "Ястребино", "Тича" и "Кампчия" ще дистигнат критичен минимум, при който водата трябва да се пази само за хората. По думите му няма да се дава за малините и къпините.

Екоминистърът уточни още, че в "Ястребино" се точи 8 пъти повече вода, отколкото е притокът. "Тича" щяла да има за още 2 години вода, ако се използва само с питейни цели.

Димитров е категоричен, че ако не падне дъжд ще има сериозни проблеми със земеделците. По думите му язовирите на земеделците винаги са празни, защото нямат пари да си ги поддържат. Сушата в "Ястребино", "Тича" и "Камчия" екомонистърът обясни с липсата на валежи, а не с това, че той е министър от 6 месеца.

Ако няма дъжд и сняг през зимата земеделците трябва да се оправят сами, защото водата ще се пази за хората, изтъкна още веднъж Емил Димитров.

Във връзка с протестите Ревизово заяви, че според него правителството трябва да издържи мандата си. По думите му градът не може да спре заради 100 или 1000 души.

Министър Димиров подчерта, че не може да се правят избори, докато на някой му хареса резултата, тъй като голяма част от хората искали да имат управление. /news.bg/