Крупно дарение в гоцеделчевската болница – напълно оборудвана голяма линейка

Снимка: Infomreja.bg

С нова придобивка се сдоби днес МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев.  Направеното поредно дарение от Съюза на свободните евангелски църкви в Германия е специализиран автомобил за пострадали най-вече при тежки катастрофи хора, който е изцяло оборудван с всичко необходимо медиците да оказват първа помощ докато пътуват към болничното заведение.

Автомобилът бе докаран от представители на отдела за чуждестранна помощ към Съюза в момент, в който християнската общност почита Страстната седмица и очаква големия християнски празник Възкресение Христово.  

Линейката, макар и втора употреба, е напълно запазена без каквито и да са дефекти, което предполага и нейния дълъг живот в услуга на жителите на община Гоце Делчев и региона.  

Немските представители подробно обясниха предназначението на мащабното оборудване на линейката, която дариха на МБАЛ „Иван Скендеров“ и демонстрираха работата с оборудването.

Освен специализирания автомобил, германските дарители доставиха и допълнителни и важни за спасяването на човешкия живот медицински инструменти и апаратура извън стандартното оборудване на линейката.  

Те официално пред заместник-кмета Саид Иброш и шефа на Спешна помощ връчиха ключовете и допълнителната апаратура на управителя на болницата - д-р Мария Радойкова.

„Хубавото е, че за първи път ще имаме линейка, с която ще могат да се превозват едновременно четирима пациенти плюс едно допълнително сгъваемо легло“, сподели д-р Радойкова и изказа благодарностите си към щедрите дарители.

ОЩЕ СНИМКИ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

sos19:40 - 03.04.2018
германците са си изчистили старата ненужна бракма , при тях работи вече нова и супермодерна медицинска техника , а ние аборигените се радваме на някаква втора употреба -ние втора употреба хора ли сме .....пропаднала държава ,където всичко е втора употреба -срам -чакаме ,като просяци да ни подарят нещо ,което не им трябва
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK